Bottrop skihal

De skihal in Bottrop

Skiën is een sport die steeds meer aan populariteit wint. Overdekte skihallen waar men het gehele jaar op echte sneeuw de wintersport kan ervaren schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Eén van deze skihallen is de Bottrop skihal, die vlak over de grens in Duitsland is te vinden en erg populair is bij Nederlanders.

De skihal

De Bottrop skihal is de langste skihal ter wereld met een piste van maar liefst 640 meter lang. Er zijn verschillende pistes te vinden. Zo is er in de Bottrop skihal een beginnerspiste, een piste voor gevorderden en een fun-park voor skiërs en snowboarders die wat meer gewaagd zijn.

Tickets

Voor skifans is de Bottrop skihal zeker een bezoek waard. Onze oosterburen hebben het wat betreft de tickets voor de skihal goed voor elkaar. Waar in Nederland een overdekte skihal nog erg duur is, valt de prijs in de Bottrop skihal reuze mee. Er zijn dan ook twee soorten tickets. Het ski-only ticket is er voor mensen die enkel komen voor het skiën. Het all-inclusive tickets biedt bezoekers van de skihal de mogelijkheid om te komen skiën, maar daarnaast ook onbeperkt te eten en drinken en te komen après skiën. De Bottrop skihal is dus zeker een bezoekje waard!